Hramul Bisericii Sfinții Martiri Brancoveni

Hramul Bisericii Sfinții Martiri Brancoveni

În fiecare an, în ziua de 16 august, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache.
Credincioşii care trec și anul acesta pragul bisericii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Giurgiu, au parte de o mare bucurie duhovnicească, deoarece biserica parohială iși sărbătorește ocrotitorii.
Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au început în ajunul sărbătoririi sfinţilor, în data de 15 august, de la ora 17.00, cu slujba acatistului Sf. Brancoveni și Vecerniei unită cu Litia, săvârșită de un ales sobor de preoți și diaconi.
Astazi, 16 august, în ziua sărbătoririi „Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un impresionant sobor de slujitori.
Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, a fost așezată spre închinare icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte.
De asemenea, au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, racla cu Sf. Moaște de la Manastirea Comana și racla de la Mănăstirea Sf.Ioan Rusul, ce adăpostește Moaștele Sf. Ioan Rusul.

Ultima modificare: 16.08.2022 – 10:34 de către Administrator

Anteriorul Dezinsecția aeriană s-a încheiat. Continuă dezinsecția la sol

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.